ספר פשוט מצויין, איכותי, קולח ומרתק.
הספר מתאר את הקרבות על כיבוש לטרון בשנת 1948, בניסיון לפרוץ דרך לירושלים הנצורה. הספר מתמקד באירועים שהובילו להקמת חטיבה 7, שהורתה והקמתה היתה לצורך כיבוש לטרון ופתיחת הדרך לירושלים, בקבלת ההחלטות טרם הקרבות ובמהלכם ובדמויות מרכזיות כמו: מיקי סטון (האלוף דוד מרכוס) שהגיע לארץ לסייע למדינה הצעירה ולצבא המתהווה, שלמה שמיר, שבן גוריון קרא לו לחזור לארץ להקים את החטיבה, חיים לסקוב, מפקד גדוד משוריין 73 שנקרא לסייע בקרבות לחטיבה 7.
קרבות לטרון היו סידרה של קרבות כושלים במהלך מאי 1948 עד יולי 1948 שבהם ניסתה חטיבה 7 וכן גדודים חטיבות נוספות כמו חטיבת הראל, לכבוש את לטרון ובכך לפתוח את הדרך לירושלים הנצורה. הספר מתאר 3 קרבות עקובים מדם בין צה"ל והליגיון הירדני ואת התוצאות הקטסטרופליות של המפלה בכל קרב וקרב.
בקרב הראשון על לטרון, בן נון א', מתוארת הפאסדה של גיוס עולים שרק ירדו מהאוניות לחטיבה 7 ותוך שבוע הם נשלחו לשדה הקרב, בלי אימונים מספקים, בלי נשק וללא היערכות מודיעינית מספקת. נכון יותר לכתוב שהם נשלחו לשדות הקטל, ככבשים לשחיטה.
תיאור ההיערכות האסטרטגית והצבאית במקביל להתמקדות בדמויות שונות שהיו שותפות בקרבות השונים, מעניק עומק אנושי לספר. תיאור החיכוכים בין אנשי ההגנה, הפלמ"ח ומפקדי הצבא המתהווה כמו גם תיאור החיכוכים הפוליטיים ברמה המדינית בין דמויות שונות מוכרות (בן גוריון, יגאל ידין) מוסיפים עיניין לספר.
לטרון נכבשה רק במלחמת ששת הימים ועד אז היתה מובלעת בשטח הכיבוש הירדני.
אני לא יודעת עד כמה מדוייק התיאור ההיסטורי – צבאי ואני חושדת שהוא רק מגרד את פני השטח, יחד עם זאת מדובר בספר מרתק, כתוב קולח ומאפשר לקוראים להתחבר לפיסת היסטוריה חשובה, שבמשך שנים הוסתרה (כך גם בספר מתאר רם אורן את הדיסאינפורמציה שנמסרה לציבור בדבר הצלחת הקרבות)
לגלות עוד מהאתר Sivi's Books
Subscribe to get the latest posts sent to your email.