"110. עליך לעמול כדי ללבות בליבך את הניצוץ הזעיר של האש השמימית ששמה הוא מצפן."
הספר הזה הוא בהחלט פיצוי על כל הנפלים שקראתי בתקופה האחרונה, כולל זוכה הפוליצר All the light we cannot see, שהיה אכזבה רבתית.
הספר מתאר את השנים 1937 – 1939 בניו יורק ארצות הברית. שנות ה 20 ההוללות חלפו עברו להן ושנות המשבר הכלכלי על סף סיומן. יש בספר משהו מגטסבי הגדול שכל כך אהוב עלי. מעין המשך מרוחק בעשור. יש בספר משהו מההד המריר מתוק שנדיר למצוא באיכות כזו. משהו מהחמקמקות של המציאות שדבר בה לא באמת כמו שהוא נראה.
קייטי קונטנט וחברתה איב (אוולין) רוס פוגשות את טינקר (תאודור) במועדון ג'ז וחייהם של השלושה יעברו מפנה. הניסיון לימד אותי, שמערכות יחסים של שלישיות לא נועדו לשרוד והן חסרות וודאות כמו רווחים בבורסה.
משולש למרות שאמור לעמוד על בסיס איתן, מתגלה כרעוע מבין המבנים ההנדסיים והוא תמיד מתפרק ואף פעם לא בצורה חייננית.
קייטי, בחורה ממעמד הפועלים מתאהבת בטינקר העשיר, מקסים ושובה לב. היא מפלסת את דרכה בעולם העבודה ובעולם הקשרים החברתיים. יד הגורל החמקמקה לוקחת אותה, את טינקר ואת איב במשעוליה של המציאות.
יחד עם טינקר הבנקאי המקסים ואיב רוס, חברתה, בת לעשירים דרומיים המתגלה כמניפולטיבית, קייטי חושפת את הצביעות החברתית ובמיוחד את השקרנות, התחרותיות, הנצלנות והאכזריות של אליטות העשירות בחברה. הכל בנימוס ובאדיבות.
קטי שנחשפה בעל כורחה למציאות הערמומית והשקרנית, מסירה את המסכות והכפפות ומגלה את הכוחות הפנימיים שלה, את העוצמות והיכולות שלה ואת עצמה.
הספר מתמקד אומנם בקייטי ולעשה היא המספרת, אבל הוא שם דגש על מערכת היחסים של השלישיה, ועל מערכת היחסים בין קייטי לאיב ובין קייטי לטינקר. החלק החזק בספר הוא החלק שבו נחשפת הצביעות הנוראית והשקרים האיומים.
הספר מתמודד גם עם הנושא של הזהות, מי אנחנו באמת וכיצד המציאות מטשטשת את הגבול בין טוב לרע, את המצפון המוסרי ואת הבחירות שאנחנו עושים לטוב ולרע.
אהבתי. אהבתי מאוד. הסופר הזה מוכשר והעלילה כתובה בדרך מיוחדת ומטעה כל כך. אין ספק שאקרא עוד מספריו.
כללי הנימוס/ אמור טאוולס
הוצאת מודן, 2011, 340 עמ'
דירוג SIVI –
איכות אודיו –

לגלות עוד מהאתר Sivi's Books
Subscribe to get the latest posts sent to your email.