הספר "השעות" מספר את קורות 3 נשים ביום אחד ביוני. נשים שלכאורה אין בינהן קשר ומרחק הזמן מפריד בינהן: הראשונה וירג'יניה וולף בשנת 1923 בעת כתיבת הרומאן "מרת דאלווי". הסופרת מתאוששת מהתמוטטות נפשית בריצ'מונד והיא מרגישה כלואה ובודדה אף על העובדה שהריחוק מלונדון נועד כדי להעניק לה שקט ושלווה.
השניה, מרת בראון, אישה צעירה נשואה ועם ילד בן 3 בארה"ב. זהו יום ההולדת של בעלה, שחזר כגיבור מהמלחמה. בזמן אפיית העוגה שנכשלת, היא חושבת על אהבת הקריאה והרצון שלה לשקוע בספרים, על התסכול והשיעמום מחיי הנישואים בהם היא לא מוצאת סיפוק ועל בריחה ומוות.
השלישית היא קלריסה ווהן, החייה עם בת זוגה סאלי בניו יורק של תחילת שנות ה 2000. קלריסה עסוקה בארגון מסיבה לחבר חולה איידס שזכה בפרס לשירה.
עם התפתחות העלילה מתבהרים הקשרים בין הדמויות השונות הבדידות הבסיסית, הכמיהה לאהבה ולקשר אינטימי, והריקנות אשר אין בכוחה של המסגרת החברתית או המשפחתית לפצות עליה.
הרומאן הזה אינו קל לקריאה, על אף הרושם הוא מעניק. כמו ההקשרים בין הדמויות לבין עצמן כך גם ההקשרים בין הדמויות השונות ליצירה "מרת דאלווי" מתבהרים עם התקדמות הקריאה. כך גם הרבדים השונים של היצירה והעומק שלה.
יחד עם זאת, אני חייבת לציין שלולאי העיבוד הקולנועי של הספר, עיבוד מצויין שבמקומות מסויימים מתעלה על הבחירות של הסופר, הייתי מתקשה להבין חלק מההקשרים שבספר נותרים מעורפלים. כן אני חייבת לציין את אחרית הדבר למהדורה העברית שמאירת עיניים ביחס ליצירה המקורית "מרת דאלווי".
השעות/ מייקל קנינגהם
הוצאת כתר, 2001, 193 עמודים
דירוג SIVI –
איכות אודיו –

לגלות עוד מהאתר Sivi's Books
Subscribe to get the latest posts sent to your email.